V zimních a mrazivých měsících je třeba víc než kdy jindy brát ohled na stav pokožky našeho těla, chránit si obličej a více pečovat o své vlasy. V tomto období na nás působí mnohé nepříznivé vlivy – ledový vítr, mrazy, vlhko či naopak suchý vzduch, a to vše vede ke zhoršení stavu pokožky a vlasů.


Výživa a životní styl
Je sice chvályhodné, pokud používáte vhodnou kosmetiku a snažíte se zvenčí zlepšit zdraví své pokožky i vlasů, jen stěží však můžete nahradit správné složení výživy. Tím by měla v každém případě veškerá péče začínat.

Důležitý je příjem vitamínů, a tak se snažte i v zimních měsících konzumovat dostatek ovoce a zeleniny. Správnou výživou si zajistíte pěkný vzhled pokožky, ale též dodáte tělu energii a snížíte zimní únavu.

Nezapomínejte také na dostatečný příjem tekutin, který dodá pokožce potřebnou vláčnost. V zimě je vhodná konzumace bylinných čajů.

Myslete i na svůj celkový životní rytmus. Měli byste si dopřát dostatek spánku a vyvarovat se stresu, který na nás zanechává negativní následky. Naučte se relaxovat a během každého dne si najděte chviličku „jen pro sebe“, kdy děláte to, co vás baví, či prostě jen v klidu odpočíváte.

Vhodné přípravky

V době, kdy je vaše pleť vystavována mrazu, nepoužívejte hydratační krémy s vysokým obsahem vody. Při pobytu ve venkovním prostředí se spíše snažte užívat dostatečně mastné výrobky, které kompenzují sníženou činnost mazových žláz. Na pokožce v podstatě vytvoří jakousi ochrannou masku, která brání přebytečnému vysoušení a chrání před škodlivými látkami.

Pokud se líčíte, nezapomínejte na odlíčení a vyčištění pleti. Rozhodně neusínejte se zbytky make-upu na tváři. K odlíčení používejte neagresivní přípravky. Své pleti můžete udělat radost použitím vyživující masky či peelingu. Dávejte přednost kosmetice s obsahem vitamínů.

V zimě však netrpí pouze pleť obličeje, ale více namáhána je i pokožka rukou. Před mrazem je chraňte nošením rukavic a častěji je mažte krémem.

Výborné jsou olejové koupele, které vaši pokožku vyživí. Oleje (jojobový, mandlový) můžete využít k masážím nebo přidat pár kapek do koupele. Po sprchování se natřete tělovým krémem.

Péče o rty

Rty mohou v zimě častěji popraskat. Užívejte tedy vyživující balzámy s obsahem včelího vosku či rostlinných olejů. Jelení lůj či jiné balzámy noste neustále při sobě a pravidelně používejte v průběhu celého dne. Osvědčený domácí recept proti popraskání rtů je potřít rty medem a nechat ho chvíli působit..

Péče o vlasy

Vlasy se v zimě více třepí, lámou a ve zvýšené míře též vypadávají. Je vhodné užívat kvalitní šampony, které vlasy chrání a hydratují po celé délce, a balzámy proti lámavosti a třepení vlasů. Alespoň jednou týdně použijte na vlasy regenerující masky či zábaly.

Zdroj:

https://pece-o-telo.zdrave.cz/jak-o-sebe-pecovat-v-zime/

Akce, soutěže a novinky
06.02.2024

PŘIPRAVUJEME PRO VÁS NOVÝ KURZ

Brow lifting - Laminace obočí Světový trend - laminace obočí je rychlá a účinná metoda úpravy obočí. Díky laminaci už nemusíte neposedné chloupky každé ráno upravovat.

09.01.2024

PF 2024

Přejeme Vám do nového roku 2024 hodně úspěchů, splněných přání, radosti a hlavně stálé zdraví.

Spolupracujeme